2009 m. gegužės 26 d., antradienis

Šaunusis kinas, rafinuotam skoniui

Sunkus atodusis...Lengvesnis atodusis...Pirštų lankstymas...
Tiesiog kitaip negaliu, pradėti rašyti šio įrašo. "Šaunusis Vilas Huntingas" tai vienas iš tų filmų, kuriuos aptardamas turi gerai viską pergalvoti.
Tai bendras Meto Deimono (Matt Damon) ir Beno Afleko (Ben Affleck) darbas. Pasikartosiu, tai kažkas tokio. kas tikrai sukrečia... Kažkas, ką turi pajausti kiekvienas.
Filmo plotmėje pasakojama apie genijų vaikinuką Vilą Huntingą, kurio kasdienybė, tai valytojo darbas Harvarde, muštynės su gangsteriais, pastovios išgertuvės su draugais, žodžiu viskas, ko genijui lyg ir būtų nevalia daryti. Bet staiga vienas harvardo dėstytojas, profesorius Geraldas Lambiu (Stellan Skarsgard), sužino Vilo paslaptį. Tuomet ir prasideda visas įdomumas. Profesorius pasiryžęs pakeisti genijaus įpročius ir priglaužią jį po savo, bei psichoterapeuto Sino (Robbin Williams) sparnu. Viskas būnų lyg ir tvarkoje, Huntingas su profesoriumi sprendžią sunkias matematines teoremas, kartą į savaitę lankosi psichoterapijoje, bet terapeutas įžvelgia priešingas, nei norėtų profesorius Geraldas, vaikino vertybes. Vilo gyvenimas keičiasi ir jis ima atrasti savo vietą žemėje. Jis pradeda suvokti, jog meilė svarbiau nei nobelio premija. Čia ir baigsiu pasakojima, nes galiu taip "prispoilinti" jog bus nebeįdomu žiūrėti šį perliuką.
Nors filmo pabaiga naivi ir šiek tiek nuvilianti, bet viso filmo dramatiškumo tikrai nesugadina. Ne veltui Deimonas ir Aflekas gavo po oskarą už puikų scenarijų. Pabaigai keletas nuotraukų:





Komentarų nėra: