2009 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Svaiginančios kopėčios

Kaip tu jaustumeis, jei tau nežinant tave prišertų neaiškių "ratų". Patyręs juristas tikriausiai paduotu tokius asmenis į teismą. Bet, velniai rautų, kas iš to jei tavo gyvenimas jau ir taip sugadintas, nes tau, kaip amžinas šalutinis efektas, vaidenasi... demonai.
Štai kas yra Adriano Laino "Jacob's ladder" (lit. Džeikobo kopėčios).
Pirmą kartą sužinojau apie šį filmą "jūtūbei" žiūrėdamas baisiausių filmų ištraukų dešimtuką. Tiesa pasakius, net neatsimenu kelintoj vietoj buvo atsiduręs "Jacob's ladder", su savo ištrauka iš psichiatrinės klinikos, bet to pakako, kad suvokčiau, jog filmas tikrai vertas dėmesio.
Istorija pasakoja apie vietnamo karo veteraną Džeikobą Singerį, kuriam po karo pradėjo vaidentis demoniški vaizdai, o amžinas galvos skausmas dar labiau pastumėjo vyrą kreiptis į psichiatrą. Gal tai papraščiausia progresavusi šizofrenija?
Deja. Veliau paaiškėja, kad tokius pačius demonus mato ir kiti karinės kuopos veteranai. Viskas susiję ar ne? Taigi Džeikobas imasi narplioti neiškiomis aplikybėmis atsiradusę ligą. Viskas ne taip paprasta, kažkas stengiasi pastoti Džeikui kelią, o advokatai nenori su juo bendrauti. Netikėtai vienas po kito žūstą kiti kuopos nariai.
Singeriui lieka nebedaug laiko išsiaiškinti, kas per velniava dedasi jo galvoje.

http://www.youtube.com/watch?v=_xyG3qjASLo

Dar labiau mane suintrigavo tai jog, Japonijos kompanija Konami žaidimą Silent Hill sukūrė, įkvepti būtent šio kinematografinio stebuklo.

Galutinis vertinimas 9/10 - kodėl ne 10? Sorry, bet iš pirmo karto sunku viską suprasti.

1 komentaras:

Unknown rašė...

Jo, filmas geras :D ir apzvalga nebloga