2009 m. birželio 30 d., antradienis

Mėgstu greiti... įspūdingai!

Nors mašinos nėra mano aistra (...ak tos nelemtos varuotojo teisės...) Džustino Lino (Justin Lin) šaudyk gaudyk tipo "Greiti ir įsiutę 4" (Fast & Furious 4) žiūrėjau su didžiausiu malonumu.
Istorija be kryžkelių. Nenustatytos tapatybės narkotikų prekeivis, už stambias machinacijas ieškomas FTB. Jo ieškoti patikėta geriausiam FTB vairuotojui Brajanui Okoneriui (Paul Walker).
Netikėtai nužudoma Brajano pažįstamo Dominiko Toreto (Vin Diesel) mergina Leti (Michelle Rodriguez). Pasitikėdamas savo jėgomis Dominikas nusprendžia atkeršyti draugės žudikui. Čia susikerta Brajano ir keršytojo keliai. Abu ieško to pačio asmens, kaip vėliau paiškėja pravarde Kampos (John Ortiz). Kad rastų nusikaltelį Dominikui ir Brajanui tenka įsivelti į nešvarų streetreis'ą. Lenktynių nugalėtojai, apart krūvos pinigų, laimi ir mafijos pasitikėjimą, ko pasekoje laimėtojai gauna nelegalią užduoti - pervežti narkotikus.





Istorija išties nesudėtinga, bet velniškai įtraukianti. Lenktynių (ir netik) scenos taip puikiai išbaigtos, kad nuolatos tenka gaudyti kvapą pasirodžius vis naujiems epizodams. Tikrai nepagailėčiau filmui dešimtuko, bet... kai kurios scenos ištiesų atrodo naiviai ir neįtikėtinai. Sunku patikėti, kad paprastoje gatvėje (kurioje pilna kamščių) profesionalūs vairuotojai lekia MAX greičiu ir nesudaužo savo bolido. Na tai tikrai atrodo stebuklingai... Jei norėčiau pasakos pažiūrėčiau Alisa stebuklų šalyje :). Visa kita - puiku ir man, prastam kino kritikui, tvirtai tariant, neužkliuvo. Muzika nuostabi, mašinos gražios, vaidyba puiki. Duodu stiprų 9. Malonių šiurpuliukų ;).

Komentarų nėra: