2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Infekuotas

Danny Boyle sukurtas filmas (taip taip, to pačio, kuris sukūrė "Lušnynų milionieriu" (Slumdog Millionaire) "28 dieno po..." (28 days later...) - tai kažkas tarpinio tarp "Absoliutaus blogio" ir "Aš esu legenda", o toks derinys tikrai nepalieka abejingu nei vieno.
21 amžiaus Anglija, po šalį netikėtai plinta neaiškus virusas. Pirma jis paliečia bedžiones, kurios apsaugos ministerijos yra uždaromos narvuose. Taip valdžia kovoja su neaiškaus viruso plitimo pavojumi. Deja grupelė aktivistų netiki infekavimo paistlais ir bando išvaduoti neva "vargšias bedžiones". Taip virusas pradeda plisti tarp žmonių... Po 28 dienų jaunuolis Džimas (Cillian Murphy) atsikelia visiškai nuogas ligoninės palatoje. Padoriai apsirengęs ir išėjas iš klinikos jis pastebi, jog miestely nebeliko nė gyvos dvasios. Bet netikėtai, kai Džimą užpuola gauja infekuotų zombių, vaikiną išgelbėja dar vieni sveiki asmenys, Selena (Naomie Harris) ir Markas (Noah Huntley). Tai grupelė išsigelbejusių suorganizuoja pabėgima iš "mirusio" miesto. Ir kartą per vis dar veikiantį radiją Džimas ir grupelė išsigelbėjusių išgirsta jog neva už kelių kilometrų nuo Mančesterio įsikūrė grupelė karininkų, kurie turi ginklų, amunicijos ir beiškodami dar likusių gyvų, bando ištrūkti iš Anglijos teritorijos. Džimas ir jo bendražygiai pradeda ilgą kelionę išsigelbėjimo link.




Nors filme gausu gyvųjų numirelių, bei šiurpą keliančių epizodų, tikrai nepavadinčiau jo tikru siaubo filmo. Labiau, kaip ir "Absoliutų blogį" (Resident Evil), priskirčiau šį Denio Boilo kūrinį veiksmo trileriu. Bet, kad ir koks būtų šio filmo žanras, jis pralenkė pats save. Realistiški veikėjų gyvybės, išgyvenimo, meilės pasirinkimai, bei realistiškas idėjos "kas būtų jeigu nieko neliktų" perteikimas, tikrai originalus. Beto dar ir nebloga vaidyba, bei puikus garso takelis verčia mane "28 dienoms po..." duoti 9/10 - neeilinis siaubo filmas.

Komentarų nėra: