2009 m. liepos 31 d., penktadienis

Japoniškas Horror'as

Kas nežino "Skambučio"? Gal kas žino "Pagiežą"? O gal kas yra girdėjas ir apie "Tamsų vandenį"? Taigi Šinio Tsukamotos (Shinya Tsukamoto) "Košmarų detektyvas" (Nightmare detective) - tai dar vienas neblogas rytietiškas siaubo filmas su originalia mintim, gražiomis aktorėmis ir žybsniu šiurpą keliančių scenų.
Detektyvei Keiko Karishimai (J-Pop žvaigždė Hitomi) patikima ištirti netikėtai mirusios jaunos merginos žūties aplinkybes. Jaunoji panelė buvo rasta savo namų lovoje, su perpjauta koja bei perrėžtu kaklu. Įkalčiai nepalieka jokių abejonių jog tai nežmogžudystė, o greičiausiai savižudybe. Detektyvė Keiko kartu su partneriu, detektyvu Vakamija (Masanobu Ando), ištyrę mirusios merginos mobiliojo telefono skambučius, pastebi, jog paskutinis įrašas, telefono numeris skaičius nulis, o perklausius telefono pokalbį, tik girdimi žodžiai "padėkite" (ak tas Takašio Mikės "Praleistas skambutis"). Po kelių dienų miršta dar vienas žmogus ir tyrimo rezultatai parodo, jog ir šis asmuo prieš mirdamas skambino numeriui "nulis", tik šio vyro mirtį, t.y. savižudybę, stebėjo jo žmona, kuri teigė jog vyras žudėsi miegodamas, veikiausiai sapnuodamas košmarą. Detektyvė K. Karišima pagalbos nusprendžia kreiptis į vietinį ekstrasensą Kyoči (Ryuhei Matsuda), tvirtinantį, jog gali įsiskverbi į kitų žmonių sapnus. Bet mįslingos mirtys ir toliau tęsiasi. Ar pavyks detektyvei sustabdyti mirčių ratą ir išsiaiškinti, kas už viso to slypi?



Kaip jau minėjau filmas veilniškai panašus į Takašio Mikės siaubo šedevrą "Praleistas skambutis" (One Missed Call), bet visgi veiksmas "Košmarų detektyve" painesnis ir mažiau mįslingas. Aktorių vaidyba gana paprasta ir monotoniška, aktorių išraiškos filmo eigoje praktiškai nesikeičia. Didelis filmo minusas - tai velniškai užtempta filmo kulminacija, veikiausiai galima buvo suptrumpinti filmą bent 20 minučių paliekant jei negeresnį, bet bent jau tokį patį įspūdį žiūrovui. Visgi žmogaus-ekstrasenso idėja man labai patiko, taigi duodu 7/10.

Komentarų nėra: