2009 m. liepos 5 d., sekmadienis

Vienos mergaitės istorija

Nors Hajao Mijazakio (Hayao Miyazaki) šedevrą "Spirited away" (net nežinau kaip čia lietuviškai išvertus, gal "Išdvasinta") per kanalą TV 1000 jau rodė bene tūkstatį kartų, bet nuo pradžios iki galo aš jį pamačiau tik dabar. Na ir ka galiu pasakyti - stebuklas...
Su tėvais į naujus namu keliaujanti mergaitė Čihiro atsiduria prie keisto tunelio. Smalsūs tėveliai pereidami tulelį sugalvoja apžiūrėti nepažįstamą apylinkę, nors Čihiro aiškiai nerodo noro kažkur keliauti. Netikėtai šeima aptinka keptos antienos, ryžių ir žuvies kupiną kavinės stalą. Neradę kavinės savininko ir nenugalėdami savo godumo Čihiro globotiniai prisirija iki soties, neva skaniausių pasaulio patiekalų. Staiga užklumpa naktis ir nepažįstamas miestas atgyja , ko pasekoje gatvės prisipildo neaiškių šmėklų, o Čihiro tėvai virsta - na, kaip ėdė tuo ir pavirto - kiaulėmis. Bet Čihiro išsigelbėja sutiktas jaunas vyrukas vardu Hako. Jis tučtuojau liepia mergaitei susirasti moteriškę Jobabą ir prašyti jos darbo. Taip Čihiro pradeda savo kelionę, kurios tikslas išgelbėti savo kailį ir atversti sukiaulėjusios tėvus į savo pradinę formą.






Na dar kartą pasikartosiu - stebuklas. Istorija, kurioje susilieja draugystę, ištikimybė ir meilė, kiekvienai gyvybės formai, tikrai graži. Galima būtų pavadinti ją dzeniška (na dzenbudistiška). Piešimas, nors ir paprastas, visgi mielas akiai. Kertinis akmuo, tai filmo garso takelis - jis tiesiog kerintis ir puikiai tinka prie kiekvienos "Spritited away" scenos. Net ir rašydamas šį įrašą klausau puikios "The Sixth Station" eilutės. Galutinis vertinimas 11/10. Pažiūrėkite ir suprasite kodėl :).

Pasiklausykite tos gražios muzikos: The Sixth Station

Komentarų nėra: